زرشک پفکی چیست و دلیل نامگذاری اش
زرشک پفکی زرشک پفکی از زرشک قرمز خراسان جنوبی به دست میآید. نام علمی این زرشک Berberies vulgarise بوده و فرایند تولید آن به این شکل است که شاخههای بوته زرشک همراه با میوه آن بریده شده و در ظروف پلاستیکی یا فلزی، با احتیاط کامل به یک مکان سرپوشیده منتقل میشوند. مهم است که در فرآیند چیدن و حمل و نقل شاخههای زرشک کمترین آسیب به میوه تازه زرشک وارد گردد تا یک زرشک پفکی با کیفیت تولید شود. میوههای زرشک به شکل خوشهای در سالنهای مسقف، که تهویه هوای مناسبی نیز دارند، آویزان میشوند. در این سالنها زرشک تازه به آهستگی و به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده و خشک میشود. این فرآیند گاهی به ۶ ماه زمان نیاز دارد. چون برای تولید زرشک پفکی به میوه زرشک نور مستقیم خورشید نمیتابد، حجم زرشک و رنگ آن تا حد زیادی حفظ میشود. دلیل نامگذاری آن به زرشک پفکی زرشک پفکی نیز به همین دلیل به آن اطلاق میشود، زیرا در فرایند خشک شدن، میوه زرشک حجم زیادی از دست نمیدهد. درحقیقت زرشک پفکی نژاد خاصی از زرشک نیست و تنها به دلیل تفاوت فرآوری آن به این نام معروف شده است. زرشک پفکی پرچم دار زرشکهای صادراتی
Comments
Post a Comment